preskoči na sadržaj
vijesti

Šahovska škola dugave 3,4,pozor-šah // Škola šaha Termini Vijest ima dokument u privitku


Jutarnja smjena:

2a,2b,2c,3a,3b,3c
Ponedjeljak, 6.sat, 12:15 – 13:00 (učionica povijesti)

2a,2b,2c,3a,3b,3c
Srijeda, 5. sat,11:30 – 12:15 (učionica likovnog)
Srijeda,6. sat, 12:15 – 13:00 (učionica likovnog)0

4a,4b,4c
Četvrtak, 5. sat učionica geografije 11:30 – 12:15
 6. sat učionica hrvatskog jezika,  12:20 – 13:00


Popodnevna smjena

2a,2b,2c,3a,3b,3c
Srijeda, 5.sat, 17:30 – 18:15(učionica likovnog)
Srijeda, 6. sat, 18:20 – 19:00(učionica likovnog)

4a,4b,4c
četvrtak, 5. sat učionica geografije 17:30-18:15
i 6. sat učionica engleskog, 18:20 – 19:00

  :: opširnije :: 


objavio: Ela Tečić  datum: 22. 11. 2017. 11:31

Nove pobjede naših šahista!


Danas su naši juniori u 2. juniorskoj ligi ostvarili 2 velike pobjede.
Prva pobjeda od 3:1  bila je osobito važna jer je protiv direktnog
konkurenta ŠK Svete Nedelje.

Druga protiv ŠK Velike Gorice bila je još uvjerljivija, točnije 4:0.

Sada su samo ŠK Stridon Štrigova i ŠK Novi Zagreb sa stopostotnim učinkom u ligi, a 2 prvoplasirane ekipe idu dalje.

U prva dva kola zastupali su nas mladići: Paradžik, Gavran, Tukara i Mrvac, a danas su rasturali: Paradžik, Horvat, Gavran i Šćulac.

Posebne pohvale našem mladom Beri Paradžiku koji sve to skupa rukovodi i koji je sve bliži tituli FM jer je s novim pobjedama prešao Elo 2200.

  :: opširnije :: 


objavio: Ela Tečić  datum: 25. 9. 2017. 09:07

REJTING DUGAVE OPEN 2015. Vijest ima dokument u privitku

Konačan poredak možete vidjeti u prilogu na dnu teksta!
 

 REJTING

2002. – 2014.

 

1.     I. OŠ DUGAVE (KRALJEVI) [DUGAVE]               127€

2.     OŠ GUSTAVA KRKLECA I [TRAVNO]                   96€

3.     OŠ BRAĆE RADIĆ [BOTINEC]                                 81€

4.     OŠ BREZOVICA I  [BREZOVICA]                           76€

5.     OŠ FRANA GALOVIĆA I [DUGAVE]                       75€

6.     OŠ ZAPRUĐE [ZAPRUĐE]                                        70€

7.     OŠ TRNSKO [TRNSKO]                                            68€

8.     I. OŠ DUGAVE (DAME) [DUGAVE]                          62€

9.     I. OŠ DUGAVE (LOVCI) [DUGAVE]                         62€

10.   OŠ SVETA KLARA 1 [KLARA]                                47€

11.   OŠ IVE ANDRIĆA [SOPOT]                                     44€

12.   OŠ SVETA KLARA 2 [KLARA]                                36€

13.   OŠ BREZOVICA - POLETARCI [BREZOVICA]         34€

14.   OŠ OTOK [SLOBOŠTINA]                                         29€

15.   OŠ VEĆESLAVA HOLJEVCA [SIGET]                       27€

16.   OŠ ODRA 1 [ODRA]                                                   27€

17.   OŠ MLADOST [UTRINE]                                         25€

18.   OŠ SVETA KLARA 4 [KLARA]                                  20€

19.   OŠ GUSTAVA KRKLECA 2 [TRAVNO]                           20€

20.   OŠ LUČKO [LUČKO]                                                6€

21.   OŠ SVETA KLARA 3 [KLARA]                                     5€

22.   OŠ BREZOVICA - PŠ HR. LESKOVAC                      5€

23.   OŠ BREZOVICA 2 [BREZOVICA]                                   4€

24.   OŠ ODRA 2 [ODRA]                                                  2€

25.   OŠ FRANA GALOVIĆA 2 [DUGAVE]                              1€

 

 

Brojač rejtinga:

Željko Brdal, prof.

Širitelj školskog šahovskog virusa

 

 

Pobjednici Dugave opena

 

 

2002.I OŠ Dugave
2003.OŠ Gustava Krkleca
2004. I OŠ Dugave
2005. I OŠ Dugave
2006. OŠ Gustava Krkleca
2007. I OŠ Dugave
2008. OŠ Trnsko
2009. I OŠ Dugave
2010. OŠ Brezovica
2011. OŠ Brestje
2012. OŠ Gustava Krkleca
2013. OŠ Gustava Krkleca
2014. OŠ Frana Galovića

  :: opširnije :: 


objavio: Ela Tečić  datum: 8. 12. 2015. 09:08

U školskoj godini 2015. - 2016. Šahovska škola Dugave kreće s projektom 3.4.pozor šah! Za više detalja pogledajte prilog! Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ela Tečić  datum: 29. 4. 2015. 08:38
 


 

Školska šahovska povijest u Dugavama započela je u vrijeme kada je škola nosila ime Josipa Kraša. Tijekom tog razdoblja šahovsku su grupu vodila dvojica profesora: Drago Kovačić (njemački jezik) i Pavo Majić (fizika). Krajem 80-tih godina šah se kao školska aktivnost ugasio i potpuno nestao iz slobodnog vremena dugavskih učenika. Godine 1991. Osnovna škola Josip Kraš podijelila se na dvije zasebne škole – I. OŠ Dugave i II. OŠ Dugave (današnja OŠ Frana Galovića). Nova školska šahovska era u Dugavama  započela je 1995. godine kada je u I. OŠ Dugave došao Željko Brdal, profesor povijesti i zemljopisa. Kao veliki šahovski entuzijast iste je godine započeo sa okupljanjem učenica i učenika zainteresiranih za bavljenje šahom i osnovao Šahovsku školu Dugave. Njegovim je zalaganjem oživio interes za šah i od tada je kroz šahovsku školu prošlo više stotina dugavskih učenica i učenika. Treba napomenuti da se svake godine šahovskoj školi Dugave priključe i učenici OŠ Frana Galovića, a bilo je i polaznika izvan Dugava. Najveći problem šahovske škole u nastajanju bio je nedostatak šahovskih rekvizita. Iz dugavske šahovske prošlosti ostalo je nekoliko drvenih šahova koji se sada nalaze u školskoj knjižnici. U tim počecima voditelj je donosio svoje i posuđene šahovske garniture među kojima je bilo turnirskih, drvenih, malih, na magnet, čak i onih otisnutih na poleđini igre «Čovječe, ne ljuti se». I sami polaznici šahovske škole donosili su svoje garniture. Vrlo brzo, već sljedeće godine, nabavljeno  je 10-tak pravih turnirskih šahovskih garnitura. Time je napravljen napredak u kvaliteti treninga i omogućeno je istovremeno igranje većeg broja učenica i učenika.  Kako su polaznici šahovske škole stjecali sve veća šahovska znanja zaželjeli su se i natjecanja te je  voditelj odlučio organizirati šahovske turnire i prvenstva škole. Međutim, ta je ideja ukazala na nedostatak drugih šahovskog rekvizita – šahovskih satova. Prvi školski šahovski sat kupljen je od članarine polaznika škole, a nabavio ga je dugavski fizičar i nekadašnji voditelj Pavo Majić u Češkoj. Angažiranjem voditelja u Zagrebačkom šahovskom savezu, ubrzo je u školu stiglo još šest  šahovskih satova te se započelo sa šahovskim turnirima i natjecanjima.  Susretljivošću tadašnjeg ravnatelja Jurice Sertića kupljena je i šahovska literatura te je tako stvorena i mala šahovska knjižnica u kojoj polaznici mogu posuđivati šahovske knjige. Knjižnica je tijekom vremena dopunjavana pa danas broji više od sto knjiga i 20-ak skripti. U  najnovije vrijeme, zahvaljujući sadašnjem ravnatelju Tomislavu Cvitanoviću, nabavljeno je još desetak šahovskih garnitura, čime je omogućeno organiziranje većih natjecanja i međuškolskih turnira. Kako bi se djelovanje Šahovske škole Dugave predstavilo čim većem broju zaintresiranih učenika i građana Zagreba, Republike Hrvatske, pa i šire, na Internetu je 2001. godine postavljena Internet stranica koju uređuje web-master Kristijan Fabina poznatiji kao Kiko.

Godine 2003. Šahovska škola je napravila ogroman iskorak na imageu svojih polaznika, a ujedno je to i godina kada su pronađeni sponzori kojima se ovim putem zahvaljujemo na podršci. Tvrtka ADU napravila je majice sa šahovskim grbom Šahovske škole Dugave, a Bačelić d.o.o. donirala je šahovske kape i zastavice. Tvrtka Papirus «pokrivala» je papirnate potrebe šahista i šahistica, a Školska knjiga postala je stalan generalni sponzor Dugave opena. Nakon osvajanja trećeg mjesta u gradu Zagrebu u obje konkurencije 2004. godine Školski odbor I. OŠ Dugave odobrio je Šahovskoj školi nabavku prijenosnog računala, a tvrtka Mikronis je isporukom uz popust prijenosnika postala sponzorom Šahovske škole Dugave. Zahvaljujući donaciji dugavske tvrtke Megatti šahovske aktivnosti ne mogu proći bez fotografiranja – doniran je digitalni fotoaparat. Šahovska škola Dugave je uz potporu matične škole obogatila šahovsku knjižnicu, a nabavljena je i demonstracijska ploča. Pravu revoluciju u broju šahovskih satova donijela su novčana sredstva koja je Gradski ured za obrazovanje i šport početkom 2005. godine dodijelio Šahovskoj školi Dugave.
Zahvaljujući svemu što je gore navedeno, Šahovska škola Dugave u stanju je organizirati veća šahovska natjecanja, međuškolske turnire i prvenstva.

:: Organizacija ::
Glavni organi Šahovske škole Dugave su Skupština i Izvršni odbor. Skupštinu sačinjavaju svi redovni polaznici, a Izvršni odbor se bira te se sastoji od četiri člana: predsjednik, podpredsjednik, tajnik (predmetna nastava) i tajnik (razredna nastava). Šahovski se treninzi održavaju jedanput tjedno u trajanju od dva školska sata. Svaki je trening podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu trenira se uz korištenje šahovske literature, rješavaju se tematski problemi, izučava se teorija otvaranja, središnjice i završnica, važan dio treninga predstavlja analiza šahovskih partija, a u drugom dijelu se igraju prijateljski susreti ili službene partije. Svaki je polaznik obavezan na trening donijeti knjigu Škola šaha autora Idriza Sušića koja služi kao šahovski udžbenik, a napredniji i iskusniji polaznici imaju dodatne tematske skripte u kojima su teme prilagođene naprednijim šahistima i šahisticama. Polaznici imaju svoje bilježnice za zapisivanje gradiva, obrasce za šahovsku notaciju i mape za radne materijale.

:: Školske legende ::
Među mnogobrojnim polaznicima Šahovske škole Dugave, neki su učenici svojim radom i uspjesima postali prave dugavske šahovske legende. U bavljenju šahom najdalje od svih polaznika Šahovske škole Dugave dogurao je Vinko Zlomislić koji kuca i na vrata hrvatske omladinske reprezentacije. Među ostalim šahovskim legendama osobito se ističu Ivana Kovačević i Neven Čaplar. Oni su svoje šahovske početke imali u drugom razredu kad su počeli dolaziti na treninge.  Zanimljivo je naglasiti da je tada s njima bilo 15-tak učenica i učenika iz njihovog razreda, ali su jedino oni nastavili «šahirati». Među šahovske legende kod djevojčica neizostavno ulaze i Zlatica Babić, Sanja Grubišić, Vida Steiner, Marina Jukić i Petra Čepin koje su postizale zapažene rezultate na pojedinačnim i ekipnim prvenstvima grada Zagreba. Slavu Šahovske škole Dugave pronijele su na prvenstvima Hrvatske «nove» dugavske šahovske dame, ali o njima puno više u daljnjem tekstu. Među dječacima istaknuto mjesto pripada bivšim prvacima škole Filipu Novoselu, Marku Rupertu i Mišelu Mariću (osvojeno 3. mjesto u Zagrebu),  te šahovskim «krampusima» Tomislavu Dumančiću i Patriku Počivavšeku. Zanimljivo je istaknuti da obojica imaju i svoje sestre nasljednice od kojih je Jelena Dumančić bila istaknuta šahovska natjecateljica, a Dora Počivavšek je 2005. godine bila u ekipi koja je nastupila na državnom prvenstvu. No i to nije sve od Dumančića i Počivavšeka…

U legende se ubraja i Daniel Gazdek koji je bio jedan od najzaslužnijih za najzapaženiji rezultat u dotadašnjoj povijesti Šahovske škole Dugave u muškoj konkurenciji – treće mjesto u gradu (2004. g.).
Svojim zalaganjem i odnosom prema treninzima ističu se Irma Telarović, Antonija Lacković, Tea Bačelić, Lara Hušnjak, Maja Rupert, Ivana Majcen, Zvonimir Maranić (odselio u Špansko), Bruno Benzan (u međuvremenu se posvetio gitari), Dean Sarapa, Pavao Vrbanec, Ivan Ačkar, Kristijan Vuković (odselio u Špansko), Robert Blažević, Petar Črnjević, Kristijan Perša. Ovdje treba dodati zaslužnije sadašnje i bivše polaznike Šahovske škole Dugave: Goran i Zoran Davidović, Matej Planinić, Ivan i Kristijan Jurilj, Luka Murgić, Monika Prša, Ira Cesarec, Matija Tasić, Bernard Koljaj, Valent Mijić, Matea Pajtlar, Stjepan Mudronja, Marko Šutić, Jasmin Koštić, Matija Rakić, Sebastian Firi, Ahmed Softić, Viktor Milaković, Iva Markota, Mateja Mihaljević-Vukić (odselila u Travno), Tomislav Novak, Jakov Bajić, Zdenko Horvat, Zlatan Sičanica, Denis Koštić, Ivan Majcen, Mia Ačkar,  Karla Počivavšek, Jasmina Koštić, Marcela Horvat, Dora Raguž, Vita Čorluka, Luana Baraba, Maja Perica, Filip Dumančić, Vito Kordić, Karlo Weiser, Karlo Ružić, Ivan Grabovac, Goran Glamuzina, Petar Črnjević.

Nadalje treba odati priznanje i roditeljskim «legendama» bez čijih auto-prijevozničkih usluga i podrške ne bi bilo moguće ostvariti sudjelovanja na brojnim natjecanjima. U nabrajanje roditeljskih šahovskih legendi krenut ćemo abecednim redom: tata Bačelić, mama, tata i brat Čaplar, tata, mama Čepin, mama i tata Črnjević, tata Dumančić, tata Gazdek, mama Hušnjak, tata Jurilj, tata Lacković, tata Majcen, tata Maranić, mama i tata Novosel, tata Počivavšek, mama Rakić, mama i tata Rupert, tata i mama Sarapa, tata Telarović, tata Vrbanec te mama i tata Vuković. A kako vrijeme leti dokazuje činjenica da su prijevozničke usluge šahistima i šahisticama odradili nekadašnji polaznici Šahovska škola Dugave Tomislav Dumančić i Marko Rupert.
Hvala roditelji!

:: Sudjelovanje na ekipnim prvenstvima ::
1997./ 1998.  god.
Djevojčice: Kovačević, Dumančić, Čepin, Počivavšek – 3. mjesto
Dječaci: Čaplar, Počivavšek, Dumančić, Novosel – 15. mjesto

1998. / 1999.  god.
Djevojčice: Kovačević, Dumančić, Dimitrović – 4. mjesto
Dječaci: Rupert, Novosel, Marić, Dumančić, Čaplar – 14. – 18. mjesto

1999. / 2000. god.
Djevojčice: Kovačević, Čepin, Dumančić, Počivavšek – 4. mjesto
Dječaci: Planinić, Murgić, Čaplar, Marić, Bach – 18. mjesto

2000. / 2001. god.
Djevojčice: diskvalificirane zbog odustajanja
Dječaci: Čaplar, Jurilj I. , Marić, Planinić, Jurilj K. – 13. mjesto

2001./ 2002.god
Djevojčice: M.Prša, D.Počivavšek, M.Rupert, M.Kragulj – 11. mjesto
Dječaci: Planinić, Gazdek, Maranić, Koljaj – 21. mjesto

2002./ 2003. godina
Djevojčice:  Počivavšek, Telarović,  Bačelić, Hušnjak – 5. mjesto
Dječaci:  Gazdek,  Sarapa,  Maranić,  Tasić,  Benzan – 14. mjesto

2003./ 2004. godina
Djevojčice:  Telarović,  Lacković, Rupert,  Bačelić – 3. mjesto
Dječaci:  Rakić,  Gazdek,  Sarapa,  Vuković,  Ačkar, A. Softić – 3. mjesto

2004./ 2005. godina
Djevojčice: Tea Bačelić, Maja Rupert, Antonija Lacković, Dora Počivašek – 1. mjesto
Dječaci:  Blažević,  Sarapa,  Vrbanec,  Vuković,  Ačkar – 3. mjesto

2005./2006. godina
Djevojčice: Maja Rupert, Tea Bačelić, Matea Pajtlar, Ivana Majcen- 1. mjesto
Dječaci: R.  Blažević, D. Sarapa, K. Vuković, P. Vrbanec, I. Ačkar- 4.mjesto

2006/2007. godina
Djevojčice: Maja Rupert, Ivana Majcen, Vita Čorluka, Luana Baraba, Maja Perica – 3.mjesto
Dječaci: Tomislav Novak, Jakov Bajić, Petar Črnjević, Ivan Majcen, Filip Dumančić – 11.mjesto

2007/2008. godina
Djevojčice: Ivana Majcen, Vita Čorluka, Maja Perica, Anamarija Pavlek – 7.mjesto
Dječaci: Jakov Bajić, Tomislav Novak, Hrvoje Stojanović, Petar Črnjević i Tomislav Ovčarić  – 5.mjesto

:: Šahovski školski prvaci ::
Svake školske godine organizira se pojedinačno školsko šahovsko prvenstvo kako bi se saznalo tko je najbolji šahist i šahistica škole. Do sada su prvacima škole postali slijedeći učenici i učenice:

Dječaci
Filip Novosel,        šk. g. 1997./1998.
Marko Rupert,       šk. g. 1998./1999.
Mišel Marić,           šk. g. 1999./2000.
Neven Čaplar,       šk. g. 2000./2001.
Zvonimir Maranić, šk. g. 2001./2002.
Daniel Gazdek,     šk. g. 2002./2003.
Matija Rakić,         šk. g. 2003./2004.
Robert Blažević,   šk. g. 2004./2005.
Robert Blažević,   šk. g. 2005./2006.
Tomislav Novak,   šk. g. 2006./2007.
Tomislav Ovčarić, šk. g. 2007./2008.
Tomislav Ovčarić, šk. g. 2008./2009.

Djevojčice
Ivana Kovačević,  šk. g. 1997./1998.
Ivana Kovačević,  šk. g. 1998./1999.
Ivana Kovačević,  šk. g. 1999./2000.
Ivana Kovačević,  šk. g. 2000./2001.
Dora Počivavšek,  šk. g. 2001./2002.
Irma Telarović,      šk. g. 2002./2003.
Irma Telarović,      šk. g. 2003./2004.
Tea Bačelić,          šk. g. 2004./2005.
Maja Rupert,          šk. g. 2005./2006.
Maja Rupert,          šk. g. 2006./2007.
Ivana Majcen,        šk. g. 2007./2008.
Anamarija Pavlek,  šk. g. 2008./2009.

TražilicaJELOVNIK

     DOBAR TEK!

UTORKOM JE SVIM UČENICIMA ŠKOLE U VRIJEME JELA OSIGURANO MLIJEKO, A ČETVRTKOM VOĆE!

 

 

Priloženi dokumenti:
jelovnik 17.-21.12.docx


RASPORED ZVONA

Nastava ujutro

 

1 sat: 08:00 - 08:45
2 sat: 08:55 - 09:40
3 sat: 09:50 - 10:35
4 sat: 10:40 - 11:25
5 sat: 11:30 - 12:15
6 sat: 12:20 - 13:05
7 sat: 13:10 - 13:55

Nastava poslijepodne

 

1 sat: 14:00 - 14:45
2 sat: 14:55 - 15:40
3 sat: 15:50 - 16:35
4 sat: 16:40 - 17:25
5 sat: 17:30 - 18:15
6 sat: 18:20 - 19:05
7 sat: 19:10 - 19:55


Vrijeme

 


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


HITNI TELEFONI

Policija          192

Vatrogasci     193

Hitna pomoć  194 i 112

Škola       01/  6671-733


Oglasna ploča

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 4. 2015.

Ukupno: 90781
Ovaj mjesec: 1259
Ovaj tjedan: 71
Danas: 71
preskoči na navigaciju